Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Контролери от следващо поколение представя Siemens на Булконтрола

31.05.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В рамките на изложението Булконтрола в Интер Експо Център Siemens представя фамилия контролери от следващо поколение, насочени към машини от среден до висок клас, индустриална автоматизация и нова генерация апаратура за защита и контрол.

"Новото поколение контролери, се характеризира с висока производителност и ефективност. Важни параметри са високата системна производителност и разнообразието от стандартно интегрирани функционалности, вкл. задачи за позициониране "Security" за максимална защита на предприятието и "Safety"-приложения за безопасност. Контролерите са с висока ефективност благодарение на иновативния дизайн за лесен монтаж, конфигурируемите диагностични функции, лесен инженеринг и ниски разходи за проектиране", коментираха от компанията.

На изложбата е демонстриран и макет, който представя системите за енергиен мениджмънт WinCC/Powerrate и B.Data. Архивират се всички енергийни данни на територията на дадено предприятие и обработените и обобщени данни се предоставят на избрани потребители.

Интегрираната функция за управление на товарите позволява поддържане на мощностите в диапазон, предварително договорен с доставчика на електроенергия. B.Data дава широк спектър от софтуерни инструменти за енергиен мениджмънт на корпоративно ниво –от наблюдението до управлението, планирането и закупуването на енергия. Постига се пълна прозрачност на енергийните данни и точно разпределение на разходите за енергия по различните разходни центрове, вкл. трансфериране на данните към счетоводната система на предприятието.

Фокусът е поставен и върху SIRIUS Innovation - новата генерация апаратура за защита и
контрол.

Направление Индустриална автоматизация на Siemens също представя на изложбата Sitrans LUT400–серия ултразвукови контролери с точност на измерване до един милиметър (0.04 инча). Моделите са три - контролер за ниво Sitrans LUT420, контролер за ниво, помпи и разход Sitrans LUT430 и изключително точен разходомер за открити канали Sitrans LUT440. Серията е подходяща за редица приложения: пречиствателни станции за питейни/отпадни води и водни съоръжения, производствени мощности и промишлени съоръжения за съхранение на вода.

За първи път на БУЛКОНТРОЛА се представя и новият модул за тегловно измерване SIWAREX WP321 към серията Simatic S7-1200. Siemens представя и нова гама опростени и ценово оптимизирани инвертори SINAMICS V20 за стандартни приложения в индустрията.

В областта на управлението за металорежещи машини Siemens представя SINUMERIK 808D-едно ново начало при системите за управление на стандартни стругови или фрезови машини.

Системата предлага не само лесен пуск в експлоатация, но и изключителни удобства за потребителя. Съвместната работа на сервозадвижванията SINAMICS V60 и серводвигателите 1FL5 с SINUMERIK 808D е идеалното решение за машини от стандартния клас. Благодарение на човеко-машинния интерфейс SINUMERIK 808D startGUIDE всички етапи от „живота” на машината –от пуска в експлоатация, през процеса на продажба, до програмирането и обслужването, се осъществяват с минимални усилия, допълниха изложителите.

     
Източник: Булконтрола; снимка: TLL Media

Ключови думи: Siemens   контролери   енергиен мениджмънт   SIRIUS Innovation   Sitrans LUT430   Simatic S7-1200   SIWAREX WP321   SINUMERIK 808D  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...