Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТАКТ 2007 представи нови продукти на Ishida на двудневен семинар

28.05.2013   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 16 и 17 май т.г. в град Сливен фирма ТАКТ 2007 организира двудневен безплатен семинар, посветен на 120-тата годишнина от основаването на дългогодишния партньор на компанията Ishida съобщиха за Measurement-Bulgaria.com от ТАКТ 2007. Сред акцентите в програмата бяха принципите и проблемите при дозирането на различни видове продукти, новата серия многоглави тегловни дозатори RV на японската компания, както и новото поколение динамични контролиращи везни DACS-G. Да се запознаят с най-новите и върхови технологии в дозирането и качествения контрол на продукти, пристигнаха производители от цялата страна, допълниха организаторите.

Семинарът започна с кратко представяне на 120-годишната история на Ishida, като се наблегна на приноса й в развитието на дозирането, опаковането и качествения контрол на продукти. Историята на компанията започва през 1893 година като семейна фирма - производител на везни. През 1972 година Ishida изобретява и първия в света многоглав тегловен дозатор (тогава с 8 глави) и поставя началото на непрестанно развитие през годините.

Специално разработена тегловна клетка с точност 0,01гр., антивибрационна система за компенсация на вибрациите от околната среда, различни контрукции и покрития на контактните повърхности на машините, както и специализиран софтуер с тройно комбинирано изчисляване са само част от революционните разработки на компанията за последните 50 години, които не само подобряват точността, но и скоростта на работа. Едновременно с разработването и внедряването на нови технологии в произвежданото оборудване, Ishida се разширява до днешните си размери – 22 офиса и дистрибутори в почти всяка една страна по света.

„Ishida е компания с многогодишна история, характеризираща се с непрестанен растеж и самоусъвършенстване. За да отбележим този факт, представяйки новата линия дозатори и контролни везни, организирахме безплатен семинар за нашите клиенти, кадето те бяха подробно запознати с новите технологии, които поставят серията RV на най-високото ниво. Тя предлага богат избор от опции и конфигурации според изискванията на клиента и продукта, с който ще работят”, коментира Живко Тенев, управител на фирма ТАКТ 2007.

„RV е последовател на досегашната най-висока серия R, показвайки иновативни разработки като по-добро управление на вибрациите на радиалните захранващи улеи, което значително повишава точността на работа на машината, подобрен Windows-базиран софтуер, подобрена антивибрационна система, както и тройно комбинирано изчисляване на дозите при работа. Всичко това се предлага като стандартно оборудване.

Друга новост е опцията за втори изнесен операторски панел, което дава възможност за дистанционен контрол на машината далеч от нея. Машината притежава двуядрен процесор за още по-бърз пренос на данни, както и обновени графики на потребителския интерфейс. Новият софтуер предлага настойка само с 5 параметъра, според приложението – състояние на продукта, плътност на продукта, скорост, желано тегло и горна и долна граница на теглото. Като опция се предлага и широкоъгълна камера за наблюдение работата на машината. Конструкцията на новата RV-серия е променена с цел по-лесно почистване и по-хигиенична работа. Използваните материали са одобрени от FDA, а водоустойчвостта е повишена до ниво IP67.

Иновативният RV-дозатор разполага и с управление на използваната енергия посредством 3 режима на работа. Това спестява до 20% от използваната енергия спрямо предната R-серия многоглави дозатори на Ishida”, допълни управителят на ТАКТ 2007.

В рамките на семинара Ishida презентира и новото поколение динамични везни DACS-G. Ключово при тях е подобрената конструкция на тегловната клетка, предпазваща чувствителния сензор от непреднамерено разрушаване, повишената скорост на работа, както и богатият набор от опции към оборудването.

Другата новост, представена на семинара бе новият и най-висок клас динамични контролиращи везни G. Машините от този клас притежават широк спектър на претегляне, подобрена точност и скорост на работа, подобрена защита на тегловната клетка, както и голямо разнообразие при размерите на конвейерите.

„В сравнение с предишния клас везни W, новата серия G работи със скорост на притегляне до 250 бр./мин. и дава възможност да се тестват различни по тегло и размери пакети на една и съща линия само с промяна на обхвата на измерване. Новата клетка с по-бърза обработка и трансфер на данни повишава производителността, от гледна точка на точност и скорост на работа, с 25% спрямо предишните модели на японската компания. Иновативната конструкция на тялото на тегловната клетка е снабдена с устройство за автоматично разделяне, когато върху конвейера е приложена прекалено голяма сила. Така няма опасност от случайна повреда на тегловната клетка при почистване, поддръжка или неправилна употреба и свежда разходите за части до минимум.

Дизайнът на стойката и конвейерите са изпълнени съгласно най-високите хигиенни изисквания на стандартите, а модулната контрукция позволява смяна и почистване на частите за много кратко време. Новата динамична контролираща везна серия G на Ishida е идеалното решение за фирми, произвеждащи различни по размер и тегло продукти. Машината е с лесен за работа и настройка софтуер, като на практика всеки оператор би могъл да работи с нея”, поясни лекторът.

„Семинарът бе последван от празнична вечеря в подчертано японски стил, на която един от нашите гости спечели безплатно посещение в централата на Ishida за Европа, намираща се в Бирмингам, Великобритания. Късметлията ще може отблизо да се запознае с процеса на създаване на машините във фабриката, асемблираща оборудване за Европа, а също така и да се убеди във възможностите на дозаторите от серията RV”, допълни г-н Тенев.

     
Източник: ТАКТ 2007

Ключови думи: ТАКТ 2007   Ishida   измерване   дозиране   контролни везни   динамични везни  

Област: Събития  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...