Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Технически комитет разработва протокол за M2M комуникация

21.05.2013   |   Технологии
 

Организации от цял свят разработват съвместно онлайн протокол за Machine-to-Machine (M2M) комуникация и Internet of Things (IoT).

Новата организация MQTT (Message Queuing Telemetry Transport) Technical Committee ще създаде стандарт за MQTT протокол, базиран на технология от италианската компания Eurotech. Групата включва още компаниите Cisco, Eclipse Foundation, Eurotech, IBM, Kaazing, M2Mi, Red Hat и Software AG като част от консорциума за стандарти с отворен код OASIS.

MQTT е протокол за предаване на съобщения, с който се свързват физически устройства с корпоративни сървъри и други клиенти. Целта му е да преодолее предизвикателствата пред свързването на непрекъсното разрастващия се свят от сензори, задвижвания, телефони и таблети с утвърдени софтуерни технологии за обработка.

Протоколът вече е имплементиран в разнообразни индустриални и други приложения. Така например, MQTT е използван в комуникация между сензори през сателитни връзки, през обикновени dial-up връзки за комуникация на медицински устройства, както и в областта на домашната автоматизация. Според разработчиците новият протокол е подходящ за мобилни приложения заради малкия си размер, малобройните пакети данни и ефективното дистрибутиране до един или множество получатели.

За повече информация посетете страницата на OASIS MQTT TC.

     
Източник: OASIS; снимка: Shutterstock

Ключови думи: OASIS   MQTT   протоколи за комуникация   M2M комуникация   стандартизация  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...