Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EnOcean Алиансът се присъединява към HGI

07.05.2013   |   Технологии
 

EnOcean Алиансът стана асоцииран член на организацията Home Gateway Initiative (HGI), която разработва и подкрепя стандарти в областта на интелигентите домове. В HGI членуват около 300 компании, а организацията има опит в сградната автоматизация с повече от 250 000 оборудвани сгради.

Сътрудничеството между двата алианса ще бъде в областта на безжичната energy harvesting технология на EnOcean. При нея сензорите, предавателите и всички други устройства не се нуждаят от електричество или батерии за функционирането си. Автономното им захранване използва електродинамични, термоелектрични, електромагнитни и други генератори, които усвояват енергията, създадена от леки промени в движението, налягането, светлината, температурата или вибрациите в помещенията.

"През последните няколко години станахме свидетели на все по-голямото търсене на възможности за енергийна ефективност заедно с функции за комфорт и сигурност в домовете. Благодарение на това търсене на пазара на интелигентни устройства за сградна автоматизация навлязоха телеком доставчици, ютилити компании и компании за крайни клиенти. Няма друга организация като HGI, която да има такъв дълъг опит в концепцията за интелигентен дом", коментира Греъм Мартин, председател на алианса EnOcean.ф

     
Източник: EnOcean Alliance; снимка: HGI

Ключови думи: EnOcean   HGI   безжични комуникации   стандарти за автоматизация   интелигентни домове  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...