Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Westermo оптимизира системата за мониторинг в най-голямото минно предприятие в Чехия - 09.04.2013

09.04.2013   |   Начало»Реализации
 

Разширителните модули Wolverine на Westermo са в основата на мрежовото решение, което подобрява управлението и мониторинга на минното оборудване в Severočeské, най-голямото минно предприятие и най-голям производител на кафяви въглища в Чехия, съобщиха от Ритбул, официален представител на Westermo у нас.

В Билина, която е най-голямата мина, управлявана от компанията, се извличат повече от 10 млн. тона въглища годишно. До този момент системата за мониторинг там е била базирана на специален SHDSL модем с голям форм фактор. Основен проблем на това решение е била липсата на гаранции за бъдещи доставки, поддръжка и обслужване.

"На мястото на старата система доставихме съвременно решение за индустриална комуникация с дълъг период на поддръжка, което е традиция за нас. Дори сега можем да доставим решения, съвместими с продукти, продавани преди повече от 30 години. Операционната система WeOS, която използваме във всички мрежови продукти, също е разработена с поглед към бъдещето, а мрежовата функционалност може да се дублира върху различни платформи, което гарантира удобството на потребителя", споделят от Westermo.

Компанията е заменила предишните устройства в мината с разширителната модулна система Wolverine Managed Ethernet Extender DDW-225 - мрежово решение, което осигурява далеч по-висока производителност и по-голям преносен капацитет. Модулите Wolverine могат да образуват мрежа върху всеки вид медни кабели, което дава възможност за изграждане на ценово ефективно решение на основата на вече съществуващото телеком окабеляване.

Мрежата се използва главно за осигуряване на връзка между централния офис и множеството PLC подстанции в мината. Тъй като Wolverine може да достави скорост до 15,3 Mbit/s, в същата мрежа се планира и изграждане на система за видеонаблюдение на мината.

За повече информация се обърнете към официалния представител Ритбул или официалния сайт на Westermo.

     
Източник: Westermo

Ключови думи: Westermo   Wolverine   мрежова сигурност   системи за мониторинг   минна промишленост  

Област: Реализации  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Реализации
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...