Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ZigBee Alliance представи стандарт за IPV6 безжични мрежи

09.04.2013   |   Технологии
 

ZigBee Alliance направи достъпна третата спецификация на своя стандарт ZigBee IP. Това е първият отворен стандарт за IPv6 изцяло безжично мрежово решение, което осигурява непрекъснати Интернет връзки за управление на устройства с ниска консумация на енергия и ниска цена, поясниха от Алианса.

ZigBee IP обогатява стандарта IEEE 802.15.4, добавяйки мрежови слоеве, опции за сигурност и рамка за приложения. Новият стандарт поддържа различни Интернет протоколи като 6LoWPAN, IPv6, PANA, RPL, TCP, TLS и UDP, както и протокола за сигурност TLS1.2.

"ZigBee IP е значителна стъпка напред в навлизането на IP-базираното управление. Устройствата с нисък разход на енергия и ниска цена, които могат да се свързват към разнообразни IPv6 протоколи, ще разширят допълнително възможностите на интелигентната мрежа", коментира Марк Грейзиър, маркетинг мениджър и член на борда на директорите на ZigBee.

Компаниите Exegin, Silicon Labs и Texas Instruments ще предоствят средства за тестване при сертификацията на всички бъдещи ZigBee продукти, които използват спецификацията ZigBee IP.

     
Източник: ZigBee Alliance

Ключови думи: ZigBee   ZigBee IP   IEEE 802.15.4   стандарти  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...