Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

29-31 май - CenterMine ще представи системата FM Center на изложението Smart Buildings

Фирма CenterMine ще участва на международното изложение за интелигентни сгради Smart Buildings, което ще се проведе паралелно с Конгреса и изложбата за енергийна ефективност и възобновяема енергия (ЕЕ и ВЕ) между 29 и 31 май 2013 в ИЕЦ, София, съобщиха организаторите от Виа Експо.

На форума, съпътстващ изложението, фирмата ще направи презентация на своята софтуерната система за фасилити и пропърти мениджмънт FM Center. Тя е предназначена за подпомагане на дейностите по управление и поддръжка на имоти и сграден фонд и позволява справки и анализи, необходими на мениджмънта, като осъществява контрол върху дейностите.

"Създадохме този продукт преди 12 години с нашите партньори от Немечек като система, която да управлява строящия се тогава Бизнес Парк София. С тяхна помощ доразвихме системата и тя се превърна в универсален софтуер за управление на недвижима собственост, подходящ не само за бизнес паркове, но и за всякакъв друг тип сгради", обяснява Иво Стоянов, продуктов мениджър на компанията.

Технологията е базирана на модулен принцип, като обхваща процесите по дефиниране параметрите и структурата на собствеността, следене и инвентаризация на оборудване, управление на договори, контрол и разпределение на разходи, следене на приходи, отчитане на данни от системи и измервателни устройства, управление на поддръжката на сгради и съоръжения, управление на контакти с партньори/доставчици/наематели, както и отчети, справки и анализи върху въведените данни.

"Системата е подходяща за управление, както на бизнес сгради и комплекси, така и на търговски вериги, молове, банки, фирми с множество отдалечени офиси и други. Негови ползватели са, както фасилити мениджърите във всяка една организация – служителите, които директно отговарят за поддръжката и управлението на сградите, така и хората на други ръководни позиции, включително и финансовите отдели. Идеята е всички заинтересовани лица да имат достъп до информацията за сградите по всяко време", разказва Иво Стоянов.

Според него система като FM Center може да доведе до намаляване на оперативните разходи, редуциране на енергийното потребление и намаление на енергийните разходи с 60% от предишните стойности.

С FM Center се управляват обекти като Бизнес Парк София, кулите на Софарма, офисите и банката на Алианц, шоурумите на Мерцедес, веригите магазини на Lidl, Техномаркет, Практикер, ваканционното селище Санта Марина и др.

     
Източник: Виа Експо

Ключови думи: Виа Експо   Smart Buildings   CenterMine   Немечек   FM Center   сградна автоматизация  

Област: Предстоящо  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Предстоящо
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...