Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Automation-Bulgaria.com Ехнатон SAT
 
Automation-Bulgaria.com
Atics
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

25.02.2020   |   automatica 2020 представя пътя към автономно производство
24.02.2020   |   Rockwell Automation представи нови прекъсвачи за защита на двигатели
18.02.2020   |   ТУ-София оборудва лаборатория по интелигентни автоматизирани производствени системи
Ka Matik
Synchron-S
Комикон
Sigma
Захранване КОМ
Глобал тест
Унитех
 
Реализации
Търси
RotecDelta instruments

Актив Сълушънс внедри система за енергиен мениджмънт в новия завод на Арома15.01.2013

През изминалата година фирма Актив Сълушънс внедри система за енергиен мениджмънт в новия завод на Арома, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от компанията.

„Новият завод на Арома отговаря на всички европейски директиви и световни стандарти за производство на козметични продукти. Арома е компания, позната с екологично ориентираната си политика, свързана с производството на екологично чиста продукция и с инвестициите в нови технологии, водещи до оптимизиране на производството и енергоспестяване. Затова съвсем естествено един от фокусите при изграждането на новия завод за козметични продукти бе върху контрола на енергийното потребление и по-специално върху системата за енергиен мениджмънт, която предприятието внедри. Системата за енергиен мениджмънт обхваща всички видове енергия и групи енергийни потребители в предприятието. Отчита се потреблението на електроенергия, на топло и студоенергия, изразходвана за вентилация и климатизация на завода, както и разхода на газ за различни производствени нужди. Също така се отчита и потреблението на топла и студена вода”, поясниха от Актив Сълушънс.

„Решението, което предложихме, удовлетворяваше всички изисквания на инвеститора. Изградената система за енергиен мениджмънт AromaEnergyManagement е базирана на софтуера за автоматизация и контрол на Active Solutions, на контролери на Wago Kontakttechnik, както и на комуникационни устройства и броячи на импулси на българската компания Gineers. Специалистите от Актив Сълушънс се спряха на трислойна архитектура за максимална надеждност и мащабируемост на системата”, допълниха от компанията.

AromaEnergyManagement отчита 31 електромера, 18 топло- и студомера, 20 водомера и 8 разходомера за газ и пара. Данните от измервателните уреди се съхраняват в база данни на произволно малък интервал от време, който се конфигурира през администраторския интерфейс на системата. Системата позволява наблюдение и съхранение както на регистрите за натрупана енергия и количество вещество, преминало през измервателните уреди, така и на моментни стойности, като електрически ток и напрежение, активна и реактивна мощност, фактор на мощността, дебит, температура и т.н. „Софтуерът предлага богати възможности за наблюдение в реално време в графичен и табличен вид, създаване на справки, отчети и графики на базата на съхранени данни за произволно избран период от време, експортиране на данните в Excel и PDF, разпечатване на справките, отчетите и графиките и др. Регистрираните в системата измервателни уреди могат да бъдат групирани в енергийни групи, като всеки уред може да участва с различен коефициент в дадената енергийна група. Това позволява голяма гъвкавост при анализирането на енергопотреблението и енергийната ефективност на предприятието.

Функциите за алармиране, които AromaEnergyManagement предлага пък дават възможност за адекватно следене на отклоненията от нормалното потребление на енергия, както и своевременно установяване на течове от системите за водоснабдяване и газоснабдяване. Модерната софтуерна архитектура на системата позволява използването й от различни потребители, свързани както в локалната мрежа на компанията, така и през защитена връзка от произволно място извън предприятието, като няма лицензионни и технически ограничения за броя на компютрите, на които ще бъде инсталирана клиентската част на софтуера.

Въвеждането в експлоатация на системата за енергиен мениджмънт ще позволи на предприятието ефективно управление и оптимизиране на потреблението на енергийни ресурси, както и създаване на прогнози за нуждите от енергия за бъдещи периоди”, заявиха в заключение от Актив Сълушънс.


Източник: Актив Сълушънс   Област: Реализации  

Етикети:   Актив Сълушънс   Арома   автоматизация   енергиен мениджмънт  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Интер Експо Център
ифм
Belopitov
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG