Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Automation-Bulgaria.com Ехнатон SAT
 
Automation-Bulgaria.com
Atics
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ

НОВИНИ

30.06.2020   |   Днес на живо ще се предава официалната премиера на новия кобот Melfa Assista на Mitsubishi Electric
30.06.2020   |   Предстои уебинар за влиянието на пандемията върху роботиката и автоматизацията
23.06.2020   |   АЕЦ Козлодуй търси изпълнител за изграждане на видео система за разпознаване на номера на МПС
Ka Matik
Synchron-S
Комикон
Sigma
Захранване КОМ
Глобал тест
PL Control
 
Бизнес
Търси
RotecDelta instruments

ЛогиСофт внедри софтуер за управление на транспортно-разпределителни процеси в комплекс в Норвегия02.06.2020

Поредната разработена и внедрена от ЛогиСофт система за управление в областта на интралогистиката автоматизира част от процесите на складиране, комисиониране и подготовка на пратките в огромен логистичен комплекс в Норвегия. Складът е на голяма търговска компания за крепежни елементи и в него се съхраняват голямо количество дребни детайли. Преместването на товарите в зоната за съхранение става с множество роботизирани колички, а достъпът до нея – с подемници. Конвейерната транспортно-разпределителна система за касетки и кашони в огромната логистична база играе ключова роля за ефективната обработка на поръчките, които изискват подбиране на голям брой малки артикули за клиентите. 
 
За бързото и сигурно придвижване на товарите от зоната за съхранение до зоната за комисиониране и обратно се грижат модулите на ЛогиСофт за управление на типове конвейерни участъци. С помощта на техните бързи и мощни алгоритми натовареният трафик се управлява и регулира безпроблемно. Системата поема двупосочния трафик между две зони с изключително висока производителност – роботизирана зона за съхранение с над 30 000 складови клетки и множество високопроизводителни станции за комисиониране. За да бъде осигурено гладкото протичане на потока от касетки и кашони без забавяния, е необходимо производителността на конвейерната система да надхвърля сумарната производителност на останалите елементи в комплекса. С помощта на софтуера, разработен от инженерите на ЛогиСофт, това предизвикателство бе решено и системата работи без проблем, със светкавична бързина и абсолютна точност вече повече от година.
 
Проектът е базиран на техника за автоматизация главно на фирма Siemens. Заложени са няколко мощни fail safe централни процесора SIMATIC 1500 1516F, 1517F, Profinet децентрализирана периферия  ET200SP, голямо количество AS-I мастер модули за връзка с управленията на моторните ролки, десетки баркод скенери и хиляди фотосензори. 
Системата разполага и с детайлна визуализация, улесняваща работата на операторите и поддръжката. Чрез модул за дистанционен сервиз от ЛогиСофт гарантират навременна реакция при възникване на проблем и сигурност за клиента. 
 
“За този проект ЛогиСофт реализира и 100% от електродейностите по комплекса. На практика за натоварването на цялата тази техника беше необходим тир, екипиран със зимни гуми с шипове, специално за норвежките зимни пътища“, коментира Крум Павлов, управител на фирмата.
 
“Кратките срокове, които имахме за изпълнението на целия проект бяха огромно предизвикателство пред екипа на ЛогиСофт. Изработката на голямо количество табла в екстремно кратки срокове, транспорта на техниката, нейният монтаж на място и самото пускане на този гигантски комплекс в скандинавската страна бяха една доста комплексна задача. Този проект е чудесен пример за успех, дължащ се на силна екипна работа“, споделят от ЛогиСофт.
 
“Системи като тази концептуално променят характера на веригата на доставки. Само чрез обръщане на перспективата и внедряване на решения от типа “стоката отива при човека” може да се постигнат високи резултати, отговарящи на изискванията на 21-ви век. Ще се радвам да споделим натрупания опит, като реализираме интересни решения и за иновативно мислещи клиенти на нашия пазар”, коментира Крум Павлов.

Източник: ЛогиСофт   Област: Автоматизация  

Етикети:   ЛогиСофт   LogiSoft   Siemens   автоматизация   логистичен комплекс  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


MTP
ифм
Belopitov
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG