Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Automation-Bulgaria.com Ехнатон SAT
 
Automation-Bulgaria.com
Atics
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Measurement-Bulgaria.comИЗМЕРВАТЕЛНА ТЕХНИКА Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Renewables-Bulgaria.comВЕИ Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
Хайуин/ HIWIN

НОВИНИ

04.12.2018   |   Rockwell Automation и PTC създадоха FactoryTalk Innovation Suite
29.11.2018   |   Phoenix Contact представи платформата за софтуерни решения PLCnext Store на SPS IPC Drives
27.11.2018   |   Rockwell Automation представи пакет от решения за безопасност, разпределено управление на процеси и анализ
Perun
Ka Matik
Synchron-S
Комикон
Sigma
Захранване КОМ
Вайд-Бул
 
Експертно
Търси
Rotec

Клаус Шибел, собственик на Schiebel Antriebstechnik: Европа трябва да покаже, че има и опита, и технологиите07.07.2016

Г-н Шибел, как се развива Вашата компания през последните десетилетия?
В продължение на около 60 години Schiebel Antriebstechnik е лидер в разработването на електрически задвижвания. През последните 5 години ние се специализирахме в технологиите за безопасност – и по-конкретно, в направлението „сигурна арматура“, защото в резултат на едно сътрудничество се появиха т.нар."безотказни" задвижки. Това са задвижки, които имат механичен пакет пружини, задействащи арматурата в случай на извънредна ситуация. В резултат на това сътрудничество с нашия клиент се получи един много важен продукт не само за нефтената и газовата промишленост, но също така за електрическите централи, както и за тунелното строителство.

Какви основни иновации са внедрени през последните години в задвижките на Schiebel?
Най-новото поколение продукти на Schiebel разполагат с Bluetooth интерфейс, който дава възможност на потребителя да получи на място повече информация за продукта и тази информация да се визуализира в графичен вид. Задвижванията на Schiebel събират данни по време на работа и могат да предоставят информация за състоянието на арматурата. Например, проходимостта на арматурата дава информация за необходимостта от сервиз или за честотата на превключване, което от своя страна може да води до заключения относно качеството на процеса. По този начин превантивната поддръжка е много лесна за изпълнение. Тази особеност също е разработена в тясно сътрудничество с клиентите. Schiebel предлага допълнително всички възможни интерфейси и бус-системи за своите продукти.

Защо Bluetooth?
Идеята за Bluetooth интерфейс се роди в нашата фирма. Обмисляхме къде са подходящи интерфейси от този тип и кога има смисъл да се използват. В миналото е било обичайно серийните интерфейси да се свързват чрез инфрачервена връзка, което е водело до определени трудности. Ето защо ние мислехме как можем да решим това по-лесно и по-добре.С разработката на новото управление ние вградихме този нов модул и така вече клиентите могат да комуникират със задвижката чрез Bluetooth – посредством смартфон или таблет, което е едно просто и евтино решение. Данните могат да бъдат изпратени за анализ директно до Schiebel. Така при необходимост от сервизно обслужване или техническа поддръжка ние можем да предоставим на клиентите ни по целия свят съответната помощ.

Не трябва ли Bluetooth да бъде класифициран като критичен по отношение на безопасността?
Този риск за нас не съществува, защото Bluetooth има само ограничен обхват. Освен това, в промишлените предприятия има достатъчно смущаващи фактори, които ограничават допълнително този обхват. Сдвояване, така или иначе, трябва да се осъществи, след което можем да приемем и допуснем този риск. Независимо от това, ние сме взели необходимите мерки за сигурност в софтуера, така че проникване не е възможно.

Как оценявате бизнеса в момента?
Бизнесът е свързан с високи разходи за труд и бюрокрация. Бих могъл да приема това, ако имаше известна реципрочност. За съжаление, трябва да кажа, че при провеждане на обществени поръчки често се специфицират и налагат имена на конкретни доставчици, което е неприемливо. Особено когато качеството на произвежданите продукти, даваните решения, а и съотношението “качество – цена” са поне толкова добри, ако не и по-добри! Това, което искам да кажа, е, че винаги трябва да се започне от политиката и етиката, така че обществените поръчки да предполагат сравними решения.

Как оценявате сегашната икономическа ситуация?
По отношение на икономическата ситуация аз съм малко притеснен. По мое мнение, Европа се ангажира икономически твърде малко. Особено по време на руско ембарго или когато Америка започва да преосмисля екологичната си политика, Европа трябва да покаже, че ние имаме и опита, и технологиите! Ние имаме пречиствателни станции за отпадъчни води с най-модерна технология, ние имаме вятърни паркове и други възобновяеми енергийни източници – накратко, ние имаме огромно ноу-хау в Европа по отношение на всички тези теми. Ето защо точно този момент е подходящ да покажем възможностите си. Дали това ще са чистите технологии за електроцентрали, филтърните технологии,или възобновяемите енергийни източници – сега ние трябва да превърнем в пари този наш опит на международно ниво. По мое мнение,за това се прави твърде малко.


Източник: Аква Джет 2011

Етикети:   Schiebel Antriebstechnik   Шибел Антрибстехник   Клаус Шибел   електрически задвижвания   задвижки  
« назад
Indumatic

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


VIA EXPO
ифм
 
Simlogic LV3
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаАрхивКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com    ИЗМЕРВАТЕЛНА ТЕХНИКА | Measurement-Bulgaria.com

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
   
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ВЕИ | Renewables-Bulgaria.com    ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2018        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG