Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Automation-Bulgaria.com Ехнатон SAT
 
Automation-Bulgaria.com
Atics
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА Ecology-Bulgaria.comЕКОЛОГИЯ
KOBOLD

НОВИНИ

10.12.2019   |   seeSUSTAINtec 2020 ще предложи нова платформа за дигитални и екологични решения
10.12.2019   |   Регионално състезание по роботика ще се проведе в София
10.12.2019   |   Festo представи приложение за интелигентно управление на поддръжката
Ka Matik
Synchron-S
Комикон
Sigma
Захранване КОМ
Глобал тест
Унитех
 
Технологии
Търси
Rotec

СИНХРОН-С представи системи за пожарогасене, базирани на иновативна технология с инертни газове iFLOW ниско налягане09.10.2014

СИНХРОН-С, специализирана в изграждането на системи за пожароизвестяване и пожарогасене, предлага иновативно решение за бързо потушаване на пожари посредством система за пожарогасене iFLOW ниско налягане, чието действие се базира на гасителните агенти Азот и Аргон.
 
Като естествени съставни части на въздуха инертните газове Азот и Аргон са напълно безвредни за околната среда и безопасни за хората. Притежават нулев потенциал за изчерпване на озоновия слой и нулев потенциал за глобално затопляне. Те са леки, безцветни, без мирис, имат нулева проводимост и нулево време на живот в атмосферата. Благодарение на това системите за пожарогасене с инертни газове 100% защитават околната среда.
 
Друга отличителна характеристика на инертните газове е изключителната им ефективност като гасителни агенти - потушават пожара в рамките на секунди без риск от повторно запалване. Гасителните инсталации с инертни газове са с много високи нива на безопасност за хората.
 
Инертните газове Азот и Аргон не увреждат имуществото и оборудването след гасенето. Те са електрически непроводими и не взаимодействат с металите, благодарение на което могат да се използват в помещения със сложно оборудване без риск от поява на късо съединение или други повреди по ел. съоръженията. Гасителните агенти са чисти и не оставят следи и замърсявания след изпускане, а по време на изпускането им не се намалява видимостта в помещението.
 
Недостатък на конвенционалните системи за пожарогасене с инертен газ е създаването на много високо налягане и турболенция при изпускане на гасителния агент в помещението, което може да бъде неблагоприятно за оборудването. Новата технология с ниско налягане iFLOW преодолява този риск, като осигурява равномерен поток на гасителния агент през цялото време на изпускането му (фиг.1). Тъй като не съществува пик в налягането при освобождаване на агента в помещението, не е необходимо голямо свободно пространство и изпускателни клапи. Максималното работното налягане при iFLOW технологията е 60 бара или 40 бара, за разлика от конвенционалните системи, при които налягането е съответно 300 бара или 200 бара, а свободното пространство за изпускане на агента може да бъде редуцирано до 60%.
 
С новата технология iFLOW гасенето настъпва още по-бързо и е осигурена по-добра защита срещу разрастване на пожара. Иновативният метод на матрично разположение на бутилките в редове и колони опростява монтажа и поддръжката на инсталациите, а необходимото пространство за съхранение и разполагане е по-малко. Това прави системите адаптивни за обекти с различна големина и архитектура.
 
Типичните приложения на системите с инертни газове iFLOW са потушаване на пожари клас А и В в затворени пространства, където гасенето трябва да стане бързо, чисто, безопасно и без да нарушава работния процес. Това са дейта центрове, помещения с електрическо и електронно оборудване, телекомуникационни съоръжения, технологични процеси, складове със запалими течности, трансформаторни станции, компютърни зали и всякакви други електрически инсталации. Също така са подходящи за защита на помещения с ценно или уникално имущество като архиви, музеи, библиотеки и др.
 
СИНХРОН-С проектира и изгражда системи за пожарогасене с инертни газове по технология с ниско налягане. Те съчетават трите основни изисквания към съвременните пожарогасителни системи - ефективни при гасене, безопасни за хората и имуществото и безвредни за околната среда. Гасителните агенти не подлежат на регистрация, контрол или забрана от регулативни органи. Освен това инсталациите с инертни газове са по-лесни за монтаж, поддръжка и профилактика, в сравнение с базираните на синтетични газове, което ги прави икономически най-ефективните газови пожарогасителни инсталации.
 
Проектирането, изпълнението и поддръжката се извършват от обучени специалисти с богат професионален опит съгласно нормативните разпоредби и в съответствие с най-високите изисквания на европейските и международните стандарти, приети в областта на пожарната безопасност.

Източник: СИНХРОН-С   Област: Технологии  

Етикети:   СИНХРОН-С   пожарогасене   инертни газове   iFLOW  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ифм
Belopitov
 
Simlogic LV3
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2019        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG