Следвайте ни в социалните мрежи:
TLL Media | Инженеринг ревю | SEE INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог| Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ | Екология & Инфраструктура
Automation-Bulgaria.com Ехнатон SAT
 
Automation-Bulgaria.com
Atics
IndustryInfo.BG
Electronics-Bulgaria.comЕЛЕКТРОНИКА Automation-Bulgaria.comАВТОМАТИЗАЦИЯ Electrical-Bulgaria.comЕЛЕКТРОАПАРАТУРА Lighting-Bulgaria.comОСВЕТЛЕНИЕ HVAC-Bulgaria.comОВК Water-Bulgaria.comВиК Machinebuilding-Bulgaria.comМАШИНОСТРОЕНЕ PowerIndustry-Bulgaria.comЕНЕРГЕТИКА

НОВИНИ

15.09.2020   |   ДАНС търси доставчик на оборудване за алармени системи и системи за контрол на достъпа
15.09.2020   |   Предстои онлайн конференция за автоматизация и роботика
04.09.2020   |   Италиански производител на компоненти за домашна автоматизация търси дистрибутори
Ka Matik
Synchron-S
Комикон
Sigma
Захранване КОМ
Глобал тест
 
Предстоящо
Търси
RotecDelta instruments

SmartFactoryKL ще демонстрира завода на бъдещето на Hannover Messe 201427.03.2014

В рамките на тазгодишното изложение Hannover Messe щандът на SmartFactoryKL в зала 8 ще бъде център на иновациите в областта на индустриалната автоматизация и преходът към четвъртата индустриална революция, съобщиха от технологичната организация.

Изследователският и демонстрационен център на SmartFactoryKL ще илюстрира визията за завод на бъдещето, която включва технологии от различни производители, работещи в едно свързано цяло. Интелигентните компоненти в рамките на тези системи са в състояние самостоятелно да изпълняват различни задачи и да функционират напълно автономно (на ниво самоорганизация). В допълнение, отворената платформа SmartFactoryKL може да бъде модифицирана и разширявана спрямо изискванията на потребителя, осигурявайки изключителна гъвкавост.

Въпреки нарастващата сложност на съвременните системи, партньорите по инициативата поставят фокус върху опростения операторски контрол, лесната интеграция и конфигурация на устройствата.

Ориентирана към услуги архитектура в автоматизацията
Голямото разнообразие от интелигентни полеви устройства на пазара и нарастващата децентрализация в автоматизацията създават нуждата от нови методи за намаляване на усилията за интегриране. Концепцията за ориентирана към услуги архитектура (ОУА), произлизаща от бизнес софтуера, е мощен децентрализиран подход за интегриране на софтуерни модули с дефинирана функционалност в големи ИТ системи, твърдят от SmartFactoryKL. Тя предлага чудесна възможност в областта на технологиите за автоматизация - да се допълни с адекватна софтуерна архитектура развитието в интеграцията на мехатронната функционалност и интелигентните полеви устройства.

Обект на активна научноизследователска дейност е прехвърлянето на архитектура, методи, протоколи и инструменти от областта на бизнес софтуера към областта на автоматизацията, както и реализацията на Plug&Play принципа в индустриалните полеви устройства. На научно ниво се работи по създаването на единен комуникационен модел за автоматизация, базирана на ориентирани към услуги концепции, развитието на концепции и методи за прилагането на ОУА в автоматизацията.

Интеграция на устройства чрез Plug&Play технологии
При внедряването на полеви устройства може значително да се намали времето, необходимо за механична модификация, чрез последователен трансфер и прилагане на Plug & Play принципи по отношение на цялостния изглед на производственото планиране и контрол, предлагат от организацията. Обект на научни разработки в това направление са моделирането и стандартизацията на софтуерни интерфейси, осигуряващи данни за конфигуриране на полеви устройства, както и разработването и адаптирането на подходящи Plug&Play технологии за производствени среди.

Информационен мениджмънт във "Factory of Things"
Съществено условие за гладкото функциониране на взаимосвързани обекти в рамките на една производствена среда и за автономното действие на тези системи е ясното представяне на контекста по отношение на данните и информацията. Обемът на натрупващите се данни и информацията, получена от тях, в рамките на цялата производствена система е много висок. Много от тези данни са косвено свързани със съответната машина, предприятие или съоръжение и не са достъпни извън тези системи, твърдят от SmartFactoryKL.

Благодарение на семантичната анотация на производствените данни, информацията може да бъде проверена и предоставена контекстуално. Този ориентиран към контекста подход в автоматизацията увеличава гъвкавостта и следователно - ефективността на промишлените инсталации.

С използването на семантичните технологии може да бъде контролирана нарастващата сложност в заводите на бъдещето. Гъвкавостта и адаптивността на производствените инсталации може да бъде увеличена. Основни теми, обект на научна разработка в тази област, са идентификацията и обработката на подходящи източници на информация в производствената среда, семантичното описание на продукти, процеси и съоръжения и динамичното локализиране и полу-автоматизирано организиране на услугите в производството.

SmartFactoryKL
SmartFactoryKL e.V. е създадена с цел партньорство при развиването на нови идеи и съвместни дейности в областта на ииндустриалната автоматизация. В рамките на разнообразни партньорски проекти се разработват различни иновативни решения – от базисни технологии до крайни продукти. В организацията членуват общо 28 партньори и спонсори, сред които: Siemens, Harting, Cisco, Phoenix Contact, Festo, Belden, Rexroth, Beckhoff Automation, Emerson Process Management, както и Weidmueller, Flextronics Hirschmann (търговска марка на Belden), Lappkabel и др.

Инициативата е добър пример за публично-частно партньорство, при което прилагането на резултатите от изследователската дейност в промишлената практика е успешна стратегия.


Източник: SmartFactoryKL   Област: Предстоящо  

Етикети:   SmartFactoryKL   индустриална автоматизация   Plug&Play технологии   Industry 4.0  
« назад

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


ифм
Belopitov
 
IndustryInfo.BG НачалоЗа насРекламаУчастие в порталаКонтакти
 

ЕЛЕКТРОНИКА | Electronics-Bulgaria.com    АВТОМАТИЗАЦИЯ | Automation-Bulgaria.com 
   

ЕЛЕКТРОАПАРАТУРА | Electrical-Bulgaria.com    ОСВЕТЛЕНИЕ | Lighting-Bulgaria.com    ОВК | HVAC-Bulgaria.com
    
ВиК | Water-Bulgaria.com    МАШИНОСТРОЕНЕ | MachineBuilding-Bulgaria.com    ЕНЕРГЕТИКА | PowerIndustry-Bulgaria.com   

ЕКОЛОГИЯ | Ecology-Bulgaria.com

Copyright © 2020        

Политика за поверителност и защита на личните данни  |  Условия за ползване  |  Политика за бисквитките

WebDesignBG